BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, March 14, 2011

sekarang , 1 - 1 = 0 !

hari ini , hati ada sikit baik lah readers. . kalau korang nengok entry aku yang bawah ni , aku ada marahmarah kan ? siap dengan tulisan warna merah bagai kan ? ouhh maaf kawanku. . orang yang aku kutok tuh adalah kawan aku. . yaa. . aku kutok dia , dan dia tahu. . bukan pada hari yang sama. . tapi pada 2-3 hari berikutnya. . Alhamdulillah. . dia mampu terima. . kenapa ? dia berfikiran positif kot. . hehe. . agaknya dia tahu aku memang belum matang lagi. . tuh yang dia tak marah sangat. . entahentah dia pker , "yun tuh , karang aku marah. . makin kecik pulak. . biar je lah. . " haha ! korang rasa tak dia cakap macam tuh ? tapi tak apa lah. . janji aku mampu tersenyum nengok dia. . apa pon jadi , kawan tetap di hati. . biar hilang duit , jangan hilang kawan. . yaa. . kawan tuh macam nyawa aku tau ! kadangkadang macam makanan aku pon ya jugak ! haha !
kalau tak ada makanan tuh , mati lah aku kan ? ffuuhh~ boleh sakai woo kalau tak jumpa kawan seminggu. . memang tak lah. . haha ! aku sayang kawan , sebab kawan mampu buat aku senyum dalam menangis. . tapi. . memanglah keluarga yang utama. . haa ! tapi lagi , yang kurniakan kawankawan yang SUPRA DUPRA  ni padaku , adalah Allah. . alhamdulillah ya Allah. . aku bersyukur kerana walaupun aku bukanlah hamabamu yang soleh , tapi kau masih memberikan aku kebahagiaan. . dan janganlah kau bawa pergi kebahagiaanku jauh dariku. . masya`Allah. . p/s : hehe ! tibatiba rindu pulak kat kawankawan aku ! korang pernah jujur kat kawan korang yang korang ada kutuk kawan korang tuh ? cube try buat sekali. . :]

Thursday, March 10, 2011

ouuhh. . MAAF lhaa. . :]

haa. . post yang bawah , aku ada cerita pasal budak yang dengan senang hati buat aku marah dia kan ? jadijadi ! ni aku na cerita penghujungnya. . semalam , 9/3/2011. . aku kena public speaking lagi sekali. . ouuhh. . SUMPA malas. . aku dah cakap dengan SIR aku yang aku nak QUIT.  tapi SIR aku tak bagi. . dia kata , "AYUNI , YOU CANNOT GIVE UP. ." aku pon dengan tersenyum , "I`M NOT SAYING I`M GIVING UP. . I JUST FADE UP. ." hehe. . jahatkan aku ? i don`t care lah. . ada 5 orang peserta tau. . aku dapat giliran ke-5 juga. . hehe. . saya suka ! saya suka ! bila peserta pertama da lepas . . peserta kedua pulak. . lepas tuh , ketiga pulak. . bila dah keempat , aku masih rilek lagi. . dengan tak bawak skrip. . aku main jalan jaa. . haha ! takot jugak weyh sampai depan. . tapi rilek. . penonton aku orang. . aku orang jugak. . diorang makan nasi , aku pon makan nasi jugak. . jadi aku mampu menghayati kepala sendiri. . jadi aku hayun jaa lah tangan aku ke merata tempat. . cakap macam OBAMA woot ! masya`Allah. . dahsyat ! hehe. . da tuh , hari ni SIR bagitahu lah keputusannya kat kitorang. . aku lah juara. . hehe. . dah dah ! tak nak sambung. . p/s : tak ada niat nak bangga diri. . cuma tak nak readers dapat cerita tergantung. . maaf kalau ter OVER. .   

Tuesday, March 8, 2011

kau RASA kau BOLEH ? silakan. .

aku tak pernah rasa marah dengan membe aku sebelum ni. . tapi kalau diorang amikk makanan aku tanpa pengetahuan aku , aku marah lah. . tapi kali ni lain. . aku memang series marah. . ppeerrgghh~ berasap hidung woot ! kau tak nampak tulisan aku warna merah ni ? haaa. . aku marah dengan adik aku yang gemok tu pon tak macam ni tau. . tak ada lah sampai aku guna pen merah nak buat kerja sekolah. . nampak tak betapa marahnya beta ? aha ! tapi aku tetap rasa lucu. . sebab aku ngamok gila tadi. . bukan aku macam orang gila tau. . orang gila macam aku. . tak payah bayangkan ! nanti korang takot sendiri. . aha ! XD aku TERKESIMA abis masa waktu bahasa inggeris. . hari isnin. . aha ! hari tu aku kena berlontar dan berdondang sayang dengan PUBLIC SPEAKING. . oleh itu , persediaan yang rapi telah dilakukan olehku. . ahaha ! ayat macam orang nak pegi gim nak turunkan 30kg berat badan dah. . uummpphh~ memang tak lah. . ==" aku pon da bersedia habis dah. . penat weyh na hafal ayat panjangpanjang tak ada penghujung tuh ! sakai betul ! tak maenmaen tau ! dah lepas aku persembahkan PUBLIC SPEAKING aku tuh , aku dengan pesaing aku (lagi 2 orang) kena keluar kelas. . sebab cikgu nak buat pemilihan yang jitu dan saksama. . ahaha ! ntah apa apa ! da dapat keputusan tuh , kitorang masok kelas. . dann. . aku terkejut dengan penambahan seorang budak. . sukarela katanyaa. . agaknya memang citacita dia nak jadi RELA kot. . hehe. . (mulot aku insurans da expired date). . lepas tuh , malas nak sambung. . nanti lah aku cuba sambung. . kalau jari aku larat nak taip nama dia lah ea ? :] THE E.N.D.

Friday, March 4, 2011

kuning pom JADI !

haa. . dah beberapa hari aku tak update blogy SAYANG aku nih kan ? alahh. . tak apa lah. . bukan ada readers pon. . jadijadi , diam dan enjoy ja lha ! tadi kat skola. . malu tahu ! aha ! yala. . orang semua dah pegi tapak perhimpunan. . tapi aku , kat tempat yang tak diketahui oleh membe aku. . dan lebih malang lagi , diperhatikan oleh pengawaspengawas . . ==" aku tak suka pengawaspengawas. . sebab diorang suka halang nafsu makan aku. . ahah ! sebenarnye aku pegi melontarkan proposal aku. . :] jadi. . terpaksalah berpisah dengan kawankawan untuk 30minit. . sedih woot ! ouhh kawan. . walaupun sebentar aku berjauhan denganmu , hatiku sudah berkecamuk bercampur dengan gundah gulana yang tak terhingga. . ahaha ! ayat klasik nasional atokatok lhaa. . tak maenmaen tau ! haa. . balik sekolah ja , aku terus melelapkan mata. . da dekat pukul3 tuh , ibu aku pulak melemparkan proposalnya. . biasalah ibu aku , lemparan proposalnya dilakukan dengan berinovasi , malah dengan pekikan yang kuat. . ahaha ! ibu aku suruh siap cepat ja. . sebab nak hantar mak cik saya pulang. . hhuuwwaa ! sedih lha saya . . mak cik yang paling rapat dengan aku nak balik dah. . memang lha sedih . . tapi nak buat macam mana. . takan nak pegang kaki dia. . haha !  rilek ja lhaa. . bila mak cik aku dah berlepas(naik bas je kodd) . . aku pon pegi lhaa jalanjalan kejap. . aku terjumpa lhaa g-shock kuning. . aku macam nak beli. . ahh. . beli jaa lhaa. . saja na buangbuang duit. . haha ! tapi tak originial pon. . jadi. . tak banyak lha aku kene campak duit. . hee. . dan sekarang , aku tengah pakai g-shock kuning. . p/s : tak bermaksud aku ikot trend. . XD

Wednesday, March 2, 2011

VICTORY is OURS ! XD

ouhh. . kelas 5 AMANAH KU yang tersayang. . haha ! aku chenta padamu setulus hatiku. . bagai kucing yang memerlukan makanan. . begitulah aku memerlukan mu. . oh betapa pentingnya dirimu. . haa ! kan ke dasyat ayat aku tuh ? sebenarnya penghuni kelas 5A ni memang lah tersangat akrab. . tak tahu kenapa. . yang penting , kitorang walau dimana pon , kitorang tetap bertegur. . walaupon kat shopping mall , atau kat tempat membeli belah. . haa. . kan da jadi skema cacat lagi. . haha ! tadi , aku dengan geng dapat berita gumbira kodd. . yalah. .  penolong kelas bagitahu , aku yang kene design baju kelas ! aha ! tak maenmaen tau ! memang tak salah orang lah dia. . haha ! saya sangat bersedia dengan tugas itu. . ayuni datang menyemak. . ! membantu membe yang kebingungan . . ! ayuni ! (nyanyi dengan nada woderpet) :] 



Tuesday, March 1, 2011

ganass tau ibu SAYANG saya !

hari ni , 1/3/2011 kan ? haa. . pagipagi nak pegi sekolah lagi aku dah bingit. . oouuhh. . my DARLING KEJOT rupanya. . dah lah kejot aku yang tingkatan 5 ni bangun tidur macam kejot aku masa aku umur 6tahun. . habis semua nama aku ibu sebut. . YUNI ! AYUNI ! YUN ! ADIIKK ! AYUNI SERI ! SERI ! haa. . kalau nama aku panjang lagi , habis semua nama aku ibu try panggil. . aku pon , dengan berat hati dan lebih berat mata nak bangun. . terpaksa lah bangun jugak. . bertuah lah badan dapat ibu yang tak pernah putus asa kejot aku bangon setiap pagi. . haha ! XD aku nak mandi ni pon , mata tutop gak. . dulik apa aku. . selagi berkesempatan. . da siap mandi ni , aku pon solat dan pakai baju nak pegi sekolah. . ouhh. . sekolah. . tempat yang menyelamatkan mata aku. . sebab kelas dibina untuk pelajar tidur ramairamai. . haha ! bila aku da siap pakai baju , dengan pergerakan slow motion , aku pon pegi lah iron tudung. . aiisseehh~ ibu aku dah lontarkan hujah hujah perbahasan dia balik dah. . dengan suara yang lantang dan bersemangat. . ahaha ! aku da siap , ibu aku pegi hantar adik bushuk aku pegi rumah baby sitter dulu. . tibatiba dia balik , dia bisingbising. . dia cakap dengan ayah aku , abang . . belom sempat ibu aku cakap apa apa , ayah aku cakap , ayang. . kenapa bunyi azan lagi sekali ? ibu aku pon cakap. . yela. . nak bagitahu lah ni. . sekarang ni baru pukul 5 lebih. . aku t`kejut , aku nengok jam. . aiisseehh~ betol lah. . sampai hati diorang buat mata aku terseksa. . haha ! :] p/s : aku sambung tidur lah lepas tuh. .